FAQ: 10 + 1 PinCity otázek, na které chcete znát odpověď

21. 3. 2022čtení na 6 minut
dada

Co je PinCity?
PinCity je webová aplikace, s jejíž pomocí zobrazíte vizi rozvoje města, představíte projekty, na kterých město pracuje a zapojíte občany do tvorby budoucnosti místa, kde žijí.

Pro koho PinCity vlastně je?
Jsme zkušení matadoři pro veřejnou správu - města a kraje. Levou zadní jsme zvládli nasadit naši aplikaci i pro oblast školství nebo třeba správu a údržbu silnic.

V čem PinCity veřejné správě pomáhá?
Každá obec či kraj usilovně pracují na nových projektech, na rozvoji, na tom, aby se jejich občanům dobře žilo. Bohužel informací je mnoho, mnohdy jsou nesrozumitelně komunikované, nepřehledné nebo nejsou na jednom místě. 
Díky PinCity se občané dozví o tom, co pro ně jejich obec dělá a na jednom místě najdou všechny informace, které je k rozvoji města zajímají.
 Kromě strategický projektů je aplikace nachystaná na řízení participativního rozpočtu - každoročně totiž přibývá měst, které se do participativního rozpočtu zapojují.

Jak PinCity funguje?
Jednoduše, hravě a přehledně - PinCity má velmi intuitivní a uživatelsky přátelské prostředí, takže práce s ním vás bude bavit.

Co vše tam občané najdou?
Vše, co budete chtít. Ale ruku na srdce - kdo se chce probírat strategickými dokumenty o stovkách stran? Na PinCity můžete nabídnout ucelený přehled klíčových oblastí, které propojíte s konkrétními projekty. Jen srozumitelně komunikovaná strategie má pro občany smysl.  

Jaké služby PinCity nabízí?
Pomůžeme vám dát dohromady ty nejdůležitější informace, které by vaši občané měli vědět, technicky zprocesujeme nastavení webu a k tomu dostanete pořádnou porci naší kreativity - k čemu by to bylo, kdyby o tom nikdo nevěděl? Nachystáme grafiku a pompézní komunikační kampaň. 

Jak funguje mapa projektů?
Mapa projektů je nejvíc. Každý chce vidět, co se kde realizuje nebo co je kde v plánu. 
Pod každým projektem umístěným v mapě se skrývají podrobnosti - kdo je navrhovatel projektu, jaký je rozpočet, jaký je harmonogram, kdo je realizátorem. Taky tam najdete fotodokumentaci, videa, anketu, komentáře a s každou reakcí samozřejmě dojde notifikace na email. 

Mohou se občané nějak zapojit?
Jasně, to je jeden z našich hlavních cílů. Nikdo totiž neví lépe, jak město rozvíjet než lidé, kteří v něm žijí. V sekci Návrhy občanů mohou představovat své nápady: co by ve městě chtěli změnit nebo co jim chybí, co by chtěli nebo potřebovali.

Jakou máte zkušenost z jiných měst?
PinCity dosud úspěšně funguje ve více než 25 městech v České republice. Každému městu se věnujeme individuálně a nastavení PinCity upravíme podle potřeb.

Kolik to stojí?
Cena je individuální - záleží na vašich požadavcích a na službách, které budete chtít v rámci PinCity využívat. (Nicméně, že je naše péče k nezaplacení tu snad ani není potřeba zmiňovat :))

Jsme město a chceme PinCity. Co pro to musíme udělat?
Pošlete mail, nažhavte dráty nebo pošlete poštovního holuba. Zbytek je na nás.